Lynų žvejyba

Lynų žvejyba

Išskirtinės išvaizdos ir atkaklią kovą pademonstruoti galintys lynai yra vertinamas meškeriotojų laimikis. Šios gėlavandenės žuvys yra žinomos dėl savo sunkiai pasiekiamos buveinės ir turint reikiamų žinių, gali būti sudėtingai įveikiamas laimikis žvejams. Tačiau, apsiginklavę tinkamomis žiniomis ir metodais, galite padidinti savo šansus sugauti šias trofėjines žuvis. Šiame įraše pateiksime vertingų patarimų ir gudrybių, padėsiančių suvilioti lynus.

Nustatykite lynų buveines:

Paprastai lynai randami lėtai judančiuose arba nejudančio gėlo vandens telkiniuose, tokiuose kaip ežerai, tvenkiniai ir įvairūs kanalai. Jie teikia pirmenybę vietovėms su gausia augmenija, lelijomis ir panirusiomis žolėmis. Ieškokite lynų aktyvumo požymių, tokių kaip burbuliukai, purvo stulpeliai ar subtilūs judesiai šalia vandens paviršiaus. Kantrybė ir stebėjimas yra labai svarbūs nustatant kurioje vietoje turėsite didžiausią šansą suvilioti šią žuvį.

Pasirinkite tinkamus įrankius:

Norėdami sėkmingai sugauti lynus, naudokite tinkamą žvejybos įrangą, atitinkančią lynų maitinimosi elgesį. Norėdami aptikti subtilius kibimus, rinkitės lengvo ar vidutinio sunkumo meškerę su jautriu antgaliu. Ritė su sklandžia stabdžių sistema ir stiprus valas (3,5-5,5 kg / 8-12 lb) padės susidoroti su stipriais lynais ir užtikrins reikiamą kontrolę kovos metu.

Pasirinkite tinkamus masalus:

Lynai yra visaėdžiai, minta tiek augalinėmis medžiagomis, tiek mažais vandens gyviais. Norėdami juos suvilioti, naudokite jaukus, kurie imituoja jų natūralius maisto šaltinius. Veiksmingi masalai yra kirminai (pvz., matiliai (uodo truklio lervos)), kukurūzai, duonos pasta ir granulės. Eksperimentuokite su skirtingais masalais, kad nustatytumėte veiksmingiausią masalą konkrečią žvejybos dieną.

Naudokite plūdinės žvejybos techniką:

Plūdinė žvejyba yra populiari ir efektyvi lynų gaudymo technika. Prie valo pritvirtinkite jautrią plūdę, kuri leis jums aptikti bet kokį judesį ar subtilius kibimus. Plūdei pasirinkite tokį gylį, kuriame dažniausiai minta lynai, pavyzdžiui netoli dugno. Ši technika leidžia pateikti masalą reikiamame gylyje ir padidina galimybes prijaukinti lynus.

Apsvarstykite galimybę naudoti skirtingus jaukus:

Groundbaiting yra technika, kurios metu masalas yra įleidžiamas ar numetamas į žvejybos zoną, siekiant pritraukti ir išlaikyti lynus. Paruoškite džiūvėsėlių, maltų granulių ir cukrinių kukurūzų mišinį, kad sukurtumėte lipnų masalą. Į mišinį įpilkite keletą lervų ar kirminų, kad padidintumėte patrauklumą. Reguliariai į žūklės vietą įmeskite mažus gruntinio masalo rutuliukus, kad sukurtumėte patrauklią maitinimosi vietą ir prijaukintumėte lynus.

Būkite paslaptingi ir kantrūs:

Lynus galima nesunkiai išgąsdinti, todėl žvejybos vietoje elkitės kaip įmanoma tyliau ir venkite nereikalingų trikdžių. Išlaikykite minimalius judesius ir palaikykite žemą profilį. Labai svarbu turėti kantrybės, nes lynai gali neskubėti domėtis masalu. Būkite budrūs, atkreipkite dėmesį į visus kibimus ir būkite pasirengę staigiam pakirtimui.

Optimalus žvejybos laikas:

Lynai būna aktyvesni šiltuoju metų laiku, ypač anksti ryte ir vėlai vakare, kai vandens temperatūra yra palanki. Tačiau juos vis tiek galima sugauti visą dieną. Atitinkamai suplanuokite savo žvejybos išvykas, atsižvelgdami į oro sąlygas, paros laiką ir sezoninius pokyčius, kad padidintumėte tikimybę sugauti lyną.

Praktikuokite „Pagauk ir paleisk“:

Lynai yra labai vertinami kaip sportinė žuvis, o praktikuojant "sugauk ir paleisk" metodą, jis padeda išsaugoti jų populiaciją. Su lynais elkitės atsargiai, stenkitės sumažinti stresą ir sužalojimus jiems. Jei norite, greitai nufotografuokite ir nedelsdami paleiskite žuvį atgal į vandenį, kad užtikrintumėte jos gerbūvį.

Nepamirškite, kad gaudant lynus reikia kantrybės, žinių ir įgūdžių. Tikimės, kad šis įrašas Jums pasirodė naudingas!