Kaip pasirinkti tinkamą kabliuką žvejybai?

Kaip pasirinkti tinkamą kabliuką žvejybai?

Norint padidinti sėkmingai pagauto laimikio tikimybę, labai svarbu pasirinkti tinkamus žvejybos kabliukus. Kadangi yra daugybė stilių, dydžių ir dizainų kabliukų, svarbu suprasti, kaip juos derinti su įvairių tipų masalais. Šiame įraše, žingsnis po žingsnio, paaiškinsime, kaip pasirinkti tinkamus meškeriojimo kabliukus, kad pagerintumėte žvejybos rezultatus.

Nustatykite jauko tipą

Įvairių tipų masalams reikalingas specifinis kabliuko stilius, kad būtų padidintas jų efektyvumas. Nurodykite, kokio tipo dirbtinį jauką naudosite, pvz., vobleriai, minkšti masalai, ar blizgės (sukriukės). Kiekvienas masalas turi unikalių savybių, kurios paveikia kabliuko pasirinkimą.

Apsvarstykite, koks būtų tinkamiausias kabliuko dydis

Kabliukų dydžiai žymimi skaičiais. Didesni skaičiai nurodo mažesnius kabliukus ir atvirkščiai. Tinkamas kabliuko dydis priklauso nuo masalo dydžio, tikslinės žuvies rūšies ir žvejybos sąlygų. Paprastai mažesni kabliukai puikiai tinka smulkioms žuvims ir mažesniems masalams, o didesni kabliukai tinka didesniems masalams, ir didesnėms žuvims.

Pasirinkite tinkamą kabliuko modelį

Yra įvairių kabliukų stilių, kurių kiekvienas yra skirtas konkretiems žvejybos būdams. Štai keletas įprastų kabliukų stilių ir rekomenduojami jų naudojimo būdai:

1. „Treble Hooks“: „Treble Hooks“ trišakiai kabliukai turi tris aštrias briaunas ir dažniausiai naudojami su vobleriais ar blizgėmis (sukriukėmis). Jie suteikia puikų kibimo potencialą, padidindami tikimybę užkibti žuviai, kai ji atakuoja bet kokiu kampu.

2. "Jig" kabliukai (ofsetiniai kabliukai) turi pasvertą galvutę ir vieną aštrią briauną. Jie idealiai tinka žvejybai su čeburaškomis ir minkštu masalu, todėl masalą galima įvairiai pateikti ir tiksliai valdyti.

The differences between inline and offset hooks – Gamakatsu ...

3. Galvakabliai kabliukai yra sukurti specialiai minkštų masalų ir kitų panašių masalų naudojimui. Jie turi platų tarpą ir palenktą aštrią briauną, leidžiančią geriau užkibti žuviai. Galvakabliai kabliukai yra tinkami naudoti, kai vandenyje yra daug augmenijos.

4. Drop-shot kabliukai turi trumpą kotą, platų tarpą ir į vidų lenktą aštrią briauną. Jie tinka įvairiems minkšto plastiko masalams ir žvejojant gyvu masalu.

Free Close-up Photo of Fishing Lures Stock Photo

5. Apvalūs kabliukai, pavyzdžiui "Byron ISATO" yra žinomi dėl savo unikalios apskritimo formos ir aštrios briaunos pasuktos į kotą. Jie plačiai naudojami žvejojant „pagauk ir paleisk“, nes jie linkę užkabinti žuvį burnos kamputyje, taip sumažindami sužalojimus.

Išsiaiškinkite iš ko pagamintas kabliukas

Kabliukai paprastai gaminami iš nerūdijančio plieno arba didelio anglies plieno arba nedidelio anglies plieno pluošto. Nerūdijančio plieno kabliukai pasižymi puikiu atsparumu korozijai, todėl tinka žvejybai sūriame vandenyje. Anglies pluošto plieno kabliukai yra tvirtesni ir geriau įsiskverbia, todėl puikiai tinka didesnių rūšių žuvims.

Įvertinkite kabliuko stiprumą ir aštrumą

Patikrinkite svarstomų kabliukų stiprumą ir aštrumą. Kabliukai turi būti pakankamai tvirti, kad atlaikytų tikslinės žuvies kovą. Ieškokite tvirtos plieno kabliukų ir, jei reikia, apsvarstykite galimybę juos pagaląsti.

Domėkitės ir ieškokite rekomendacijų

Tyrinėkite įvairių prekių ženklų kabliukus ir skaitykite kitų meškeriotojų atsiliepimus, kad sužinotumėte apie jų veikimą ir ilgaamžiškumą. Be to, ieškokite rekomendacijų iš patyrusių meškeriotojų arba vietinių reikmenų parduotuvių, kurios gali suteikti vertingų patarimų pagal jūsų konkrečią žvejybos vietą ir tikslines žuvų rūšis.

Eksperimentuokite

Žvejybos kabliukai gali priklausyti nuo asmeninių pageidavimų, todėl nebijokite eksperimentuoti su įvairių stilių ir dydžių kabliukais, kad rastumėte tai, kas jums labiausiai tinka. Stebėkite savo žvejybos patirtį ir pasirinkite atitinkamus kabliukus skirtingiems masalams taip padidindami žvejybos sėkmę.

Free Boy in Orange T-shirt Touching a Fish Stock Photo