Dovana meškeriotojui, ar sunkus pasirinkimas?

Dovana meškeriotojui, ar sunkus pasirinkimas?

Šventės sparčiai artėja ir tai reiškia, kad laikas pagalvoti, kas šiemet turėtų būti po eglute. Kalėdinių dovanų pirkimo metas – tai laikotarpis, kurį vieni mėgsta, o kiti nelabai. Pirmieji puikiai renkasi staigmenas artimiesiems, o antriesiems šiurpuliukai ima jau vien pagalvojus apie apsipirkinėjimo rūpesčius. Kalbame net ne apie patį apsipirkimo procesą, o tai, kad dovanų artimiesiems išrinkimas - ganėtinai sudėtingas etapas. Situacija tampa dar sudėtingesnė, kai dovanos gavėjas yra žmogus mėgstantis žvejoti, o žmogus dovanojantis dovaną, nieko nenusimano apie žvejybą. Būtent tokiems žmonėms ir skirtas šis įrašas. Jame išvardinsime keletą įdomių dovanų idėjų meškeriotojams. Sąraše – universalūs gaminiai, kurie pravers kiekvienam meškeriotojui.

Saugokite akis - akiniai visada puiki dovana meškeriotojui

Įsivaizduokite nuostabų kraštovaizdį, kai esate virš vandens. Už horizonto kyla saulė, o jos spinduliai vis stipriau atsispindi nuo rytinio vėjo, sukeliančio nedideles bangas, ežero paviršiaus. Gražu, tiesa? Galbūt ir taip, bet jūsų akys turės kitokią nuomonę, kai priversite jas ilgai žiūrėti į šį šviesų žaismą. Ką daryti, kad nepraleistumėte nė vienos akimirkos ir tuo pačiu apsaugotumėte savo regėjimą? Dėvėkite akinius su poliarizuotais lęšiais nuo saulės. Akiniai – ne tik mados reikalas, bet ir patogumas žvejojant saulėtomis dienomis. Lęšiuose esanti poliarizacija sumažina akinimą ir leidžia daug lengviau matyti, kas vyksta po vandens paviršiumi. Mūsų parduotuvėje rasite daugybę pirmaujančių gamintojų akinių modelių. „DRAGON“ kompanijai šioje kategorijoje sekasi tikrai gerai. Jų sukurti poliarizuoti akiniai nuo saulės puikiai pašalina nepageidaujamus vandens raibuliavimo atspindžius, ar net akinimą kai saulės šviesa atsispindi nuo vandens, šlapio asfalto ar sniego. Taip pat rekomenduojame "Byron" akinius su poliarizuotais lęšiais, kurie taip pat yra patogūs, nes turi platų šoninį rėmą.

Krepšys ar žvejybos reikmenų dėžutė yra praktiška dovana meškeriotojui

Meškeriotojai yra kolekcionieriai, kuriems masalų niekada nebūna per daug ir daugelis vadovaujasi šia prielaida. Todėl verta pagalvoti apie praktišką dovaną, kurioje visa tai tilps. Žvejybos krepšys yra puiki idėja. Daugelis krepšių yra specialiai sukurti tam, kad padėtų jums palaikyti tvarką, bet taip pat leistų jums patogiai judėti su jais virš vandens. Šiuolaikiniai pirmaujančių gamintojų krepšiai turi daugybę kišenių, rankenų ir kitų sprendimų, palengvinančių žvejo gyvenimą. Kiekvienas meškeriotojas bus patenkintas tokiu krepšiu. O tiems, kas nori dar geresnės tvarkos ar jau turi talpų krepšį - rekomenduojame žvejybos reikmenų dėžutes.

Ar žvejybinė ritė yra gera dovana?

Taip, žinoma. Meškerę išsirinkti tampa kiek sunkiau, nes reikia žinoti, kokių parametrų reikia meškeriotojui, o ritės atveju tai daug lengvesnis procesas. Ritės yra universalesnės. Norint pasirinkti tinkamą modelį, tereikia pasidomėti, ar jis bus naudojamas gaudant didesnes žuvis dideliais masalais, ar gaudant ešerius ar kitas žuvis, kurias gaudome mažesniais masalais. Tai yra svarbu renkantis tinkamą dydį. Subtiliai žvejybai naudojamos 2000 - 2500 dydžių ritės. Didesnėms plėšrioms žuvims ir žvejybai upėse skirtos 4000 dydžio ritės. Jei ieškote kažko itin universalaus, siūlome rinktis 3000 dydį. Kodėl tokie kainų skirtumai renkantis tinkamą modelį? Kiekvienas prekės ženklas siūlo skirtingų kainų rites. Pigiausi yra skirti pradedantiesiems arba nelabai aktyviems meškeriotojams. Renkantis tikrai verta vadovautis pripažintu prekės ženklu. Jau daugelį metų šioje kategorijoje pirmiauja "Shimano" ritės. Pasirinkę šio japoniško prekės ženklo rites, esate garantuoti, kad įsigysite itin tikslią ir sklandžią ritę žvejybai. Pavyzdžiui, verta pažvelgti į "Shimano Ultegra" modelį. Ritėje dera daugybė naujų technologijų ir jos kaina yra ganėtinai patraukli. "Shimano Sahara" puikiai tiks pradedantiesiems. Daug metų žinoma ir mėgstama ritė tikrai bus geras pasirinkimas.

O gal jus domina universali dovana meškeriotojui?

Tokių dovanų taip pat yra. Tai visokie žvejų drabužiai. Atminkite, šlapias ar sušalęs meškeriotojas yra nepatenkintas meškeriotojas. Oras gali sugadinti visą poilsio džiaugsmą. Visai kitaip, kai meškeriotojas yra tinkamai apsirengęs. Laikai, kai ant vandens būdavo nešiojami patys prasčiausi drabužiai, jau praeityje, nes „naujų gaila, o žuvims – vienodai rodo“. Amžiuje, kai meškeriotojai savo trofėjus nori demonstruoti socialiniuose tinkluose, svarbu kaip atrodo ir pats meškeriotojas. Norėtųsi, kad nuotraukoje ne tik žuvis atrodytų tinkamai. Kurį drabužį rinktis? Žinoma, visi svajoja apie kokybišką žvejybos aprangą. Striukė ir kelnės pagamintos ir specialios medžiagos, apsaugančios nuo vėjo ir lietaus, o tuo pačiu užtikrinančios kvėpavimą, yra gaminys, ženkliai pagerinantis žvejybos komfortą. Atkreipkite dėmesį į Švedijos prekės ženklo "Fladen" pasiūlą. Tai viena iš geriausių aprangos žvejybai gamintojų. Kiekvienas modelis yra pagamintas taip, kad atitiktų aukštus žvejų reikalavimus ir pažangiausias technologijas. Jeigu ieškote universalių gaminių, kurie tiktų ne tik žvejybos metu, bet ir kalnuose ar pasivaikščiojimo miške metu gamintojui "Jack Wolfskin" lygių tikrai nėra. Kita vertus, jei ieškote kažko už patrauklesnę kainą, atkreipkite dėmesį į įvairius aksesuarus. Kojinės – būtinai su merino vilna, arba pirštinės, kurios yra su "TouchScreen" funkcija taip pat bus itin praktiškas pasirinkimas. Ir jei jūsų neįtikina nė vienas iš aukščiau išvardytų gaminių, rinkitės skrybėlę, kuri puikiai pasitarnaus vasaros metu, siekiant patikimos apsaugos nuo saulės ar uodų.

Graibštas - dovana, kurios reikia kiekvienam meškeriotojui

Kiekvienas, pradėjęs savo nuotykius žvejyboje, komplektuoja savo įrangą iš bazinės meškerės, ritės, masalo ir valo. Ką tuomet pasiūlyti meškeriotojui, kuris jau pasirūpino tuo, kas išdėstyta aukščiau? Atsakymas paprastas. Tai žino visi, kuriems anksčiau buvo žuvis po kojomis ir nebuvo kaip jos paimti. Kiek kartų vanduo su savimi nešė karčius keiksmus, rodančius, kad žuvis, pasiruošusi būti sugauta, prisisegė prie krante esančių žolių ar valties. Tada lieka tik prisiminimai tarp draugų ir su atodūsiu ištartas sakinys „jei tik aš turėčiau graibštą". Ir būtent todėl graibštas  gali tapti kalėdinių dovanų rinkinio elementu. Jei meškeriotojas dažniau žvejoja iš valties, rinkitės didesnį modelį. Jis saugiai sutalpins visus trofėjus. Jei žvejojate iš kranto, labai geras sprendimas bus tinkleliai, kurie lengvai ir greitai išlankstomi viena ranka. Svarbu, kad graibštas būtų su guminiu tinkleliu, kuris netraumuotų žuvies. Toks tinklelis taip pat daug lengviau valomas ir nesugeria gleivių kvapo. "Robinson" siūlo labai gerus ir patvarius graibštus.

Rovana.lt dovanų kuponas - dovana, kuria nudžiuginsite kiekvieną meškeriotoją

Jei nei vienas iš aukščiau pateiktų pasiūlymų jūsų neįtikino arba susidarė įspūdis, kad meškeriotojas jau turi tiek įrangos, kad tik jis pats gali žinoti, ko jam reikia, peržiūrėkite mūsų dovanų kuponus. Pasiūlyme yra įvairių sumų dovanų kuponai. Tiesiog pasirinkite jus dominančią vertę ir pateikite užsakymą. Dovanų kuponas jums bus atsiųstas pdf faile kaip elektroninio laiško priedas. Kiekvienas dovanų kuponas turi individualų numerį, kurį reikia įvesti mokant už užsakymą. Pirkinių vertė galiausiai bus sumažinta nominalia dovanų kupono verte. Nesijaudinkite jei gavėjas šiuo metu neplanuoja žvejybos. Dovanų kuponas galioja tris mėnesius, todėl meškeriotojas galės išsirinkti prekes jam patogiu metu. O geriausia tai, kad internetu pirkti dovanų kuponai galioja ir fizinėse parduotuvėse, todėl jeigu meškeriotojui reikalinga pagalba, jis gali apsilankyti artimiausioje fizinėje parduotuvėje, ir išsirinkti tinkamiausią žvejybos įrangą.