Šėryklos

Pagrindinis šėryklės tikslas yra užtikrinti jauko, o kartu ir sistemėlės su masalu pristatymą ir pateikimą į konkrečią žvejybos vietą.

Dėl to šėryklė turi pasižymėti geromis skrydžio (aerodinaminėmis) savybėmis, o tai svarbu žvejojant didesniais nei 40 metrų atstumais, kitaip neišvengsie šoninio jauko išsibarstymo, dėl ko ženkliai padidės šeriamos vietos plotas o tai nėra...

Pagrindinis šėryklės tikslas yra užtikrinti jauko, o kartu ir sistemėlės su masalu pristatymą ir pateikimą į konkrečią žvejybos vietą.

Dėl to šėryklė turi pasižymėti geromis skrydžio (aerodinaminėmis) savybėmis, o tai svarbu žvejojant didesniais nei 40 metrų atstumais, kitaip neišvengsie šoninio jauko išsibarstymo, dėl ko ženkliai padidės šeriamos vietos plotas o tai nėra pageidautina. Kokie kiti kriterijai būdingi šėryklėms? Šėryklės pagal talpinamo jauko kiekį yra didelės, vidutinės ir mažos, priklausomai nuo  žvejybos sąlygų jos turi greitai paberti jauko mišinį, arba, palyginus ilgą laiką jį išlaikyti ir sukurti jauko šleifą ant dugno. Bet kokiu atveju šeryklė turi gerai laikyti masalą ant dugno, tai ypač svarbu žvejojant srovėje, ji neturėtų apvirsti nusileidusi ant dugno ar riedėti juo. Šėryklė turėtų pakankamai gerai ir greitai pakilti nuo dugno suvyniojant valą ir atliekant permetimus, tai ypač svarbu žvejojant ant "parančių"  apaugusių kriauklelėmis ar vandens telkiniuose kuriuose yra užterštas, akmeningas ar vandens augalija apaugęs dugnas. Ir galiausiai -  šėryklė  neturėtų gąsdinti žuvies savo išvaizda ar kvapu. Galbūt tai yra pagrindiniai reikalavimai, kurie taikomi kokybiškoms šeryklėms.

 Pagal išvaizdą ir konstrukciją išskiriamos šios šėryklių rūšys::

  • spiralinės - jos gali būti pasunkintos ir ne (nuo 5 iki 50g svorio, gali būti nuo 3 ik 10 cm ilgio ir nuo 2 iki 4 cm pločio, pakankamai didelės skirtos nemažam jauko kiekiui ir visai mažutės skirtos žvejybai ypač delikačiais įrankiais. Gali būti naudojamos stovinčiame vandenyje ir nedidelėje tėkmėje.
  • karkasinės (rėminės) - iš jų garsiausia ir žinomiausia yra METHOD tipo. Ši šėryklė yra labai populiari žvejojant karpius, nes jaukui yra naudojamas klampios konsistencijos mišinys, kuris gali atlaikyti tolimo metimo pasekmes. Atskirų gamintojų karkasinių šėryklių formos ir karkasas gali šiek tiek skirtis, populiariausios yra „Flat“ tipo, dar sutinkamos trijų plokštumų su centriniu arba apatiniu pasunkinimu ir „Long Cast“ arba "Heawy“ tipo skirtos ypač tolimiems metimams atlikti. Šio tipo šėryklių svoriai yra nuo 10 iki 90 g. Gali būti naudojamos stovinčiame vandenyje ir nedidelėje ar vidutinio stiprumo tėkmėje.
  • konteinerinės šėryklės – dugninės žvejybos žanro klasika, jei pirmąsias dvi  šėryklių rūšis labai sąlygiškai galima pripažinti tinkamais feeder tipo žvejybai dėl jų naudojimo ypatumų tam tikromis žvejybos sąlygomis (labiau tikėtina, kad jos naudojamos "klasikinei" dugninei), tada konteinerinių šėryklių naudojimas modernioje feeder  žvejyboje nekelia abejonių ir leidžia toliau jas klasifikuoti pagal tipą:
  • atviros – skirtos žvejybai vandens telkiniuose kuriuose nėra srovės arba ji yra silpna, truktelėjus, jos greitai paskleidžia jauką iš savo konteinerio, o žvejybos metu gana greitai atsilaisvina nuo jauko dėl jauko purinančių komponentų efekto ir povandeninių srovių poveikio.
  • pusiau uždaros - turinčios fiksuotą arba nuimamą dangtelį vienoje korpuso pusėje, skirtos žvejybai srovėje, jauko mišinys lėtai išplaunamas iš tokios šėryklės ir sukuriamas  kvapo ir maistinių dalelių ruožas.
  • uždaros - (turinčtios nuimamus dangtelius ant abiejų korpuso galų arba tik vieną nuimamą , o antrąijį – stacionariai uždarą), skirtos žvejybos zonai jaukinti gyvūninės kilmės masalais - daugiausia musės ir uodo trūklio lervoms ir, kai kuriais atvejais, susmulkintais sliekais. Paprastai tokios šėryklės dėl savo cilindrinės formos naudojami vandens telkiniuose, kuriuose nėra srovės, arba upėse, kurių tėkmė yra lėta.

Konteinerinės sėryklės skerspjūvio forma gali būti:

  • apvali
  • puslankio (tunelio)
  • kvadratinė
  • stačiakampė
  • trikampė

Apvalius skerspjūvio šėrykles geriau naudoti stovinčio vandens ir silpnos srovės telkiniuose, tuo tarpu kvadratines, trikampes ir stačiakampes patogiau naudoti žvejojant srovėje, nes jų „kampinė“ forma yra geresnė  „laikanti dugną“ nei apvali. Tačiau ten kur srovė yra pakankamai didelė, galima naudoti puslankio (tunelio)  formos šėrykles su plačiu pagrindu,  suapvalinta tokios šėryklės forma leidžia patikimiau „laikyti dugną“ ir pranoksta kvadratines ir trikampines šėrykles.

Pagal šėryklės korpuso medžiagą konteinerinės šėryklės būna pagamintos

  • iš metalinio tinklelio
  • iš plastmasinio tinklelio
  • iš plastmasinio cilindro su skylutėmis
  • iš lakštinio metalo su įpjovomis

Klasifikacija gali būti tęsiama pagal šėryklių dydį arba, tiksliau, pagal konteinerių tūrį, dalijant juos į didelius, vidutinius ir mažus. Paprastai dideli konteineriai naudojami pradiniame žvejybos etape, kai per pirmuosius 5–10 metimų reikia greitai sukurti šerimo „stalą“, naudojant  tokias šėrykles į žvejybos zoną pristatomas gana didelis jauko kiekis – sukuriama jaukinimo zona, po to pati žvejyba vykdoma mažesnėmis šėryklėmis, kuriomis jaukas į jaukinimo zoną pristatomas labai mažomis porcijomis. Mažos šėryklėsi taip pat naudojamos žvejojant negiliose vandens telkinių vietose, kai jaukinant stengiamasi išvengti nepageidaujamo triukšmo.

Universaliausios vidutinio dydžio šėryklės naudojamos daugeliu atvejų, šis skirstymas yra labai sąlyginis ir nėra aiškaus šėryklės dydžio apibrėžimo. Daroma prielaida, kad kai šėryklės skersmens ir jos korpuso ilgio santykis yra 2 : 3 arba 3 : 5 apvalioms šėryklėms, mažomis turėtų būti laikomos šėryklės, kurių skersmuo neviršija 20 mm, vidutinio dydžio - 25–30 mm, o didelėmis - 40–50 mm. Kvadratinio skerspjūvio šėryklėms tokia sąlyginio skirstymo pagal dydį proporcija yra visiškai tinkanti, bet stačiakampių šėryklių skirstyme, norint apskaičiuoti dydžio santykį, reikia paimti šėryklės aukščio ir jos pločio sumos vertę padalytą iš 2, bet vėlgi, čia nėra aiškių standartų...

Paskutinį šėryklių askirstymą galima atlikti pagal svorį - nuo nepasunkintų iki labai sunkių, sveriančių 120  g.

Iš esmės tuo ir baigiasi konteinerinių  šėryklių klasifikacija pagal pagrindinius parametrus, tačiau remiantisi tuo, kas išdėstyta, galima teigti, kad yra daugybė įvairių rūšių, formų, talpos, dydžio, svorio ir pagamintų iš įvairių medžiagų, skirtų skirtingoms žvejybos sąlygoms šėryklių. Ir jei atsižvelgsime į tai, kad būtina turėti keletą identiškų šėryklių, kurių svoris, dydis ir forma yra skirtingii - visa tai galima ramiaii padauginti iš mažiausiai 3. Bet! Tiesą sakant, jei nemanote kolekcionuoti šėryklių, realiai fyderinėj žvejyboj tikrai jų nereikia tiek daug. Šėryklės nėra priskiramos  prie suvartotų reikmenų ar tiesioginių nuostolių, nes jos nutraukiamos gana retai, bet viskas priklauso nuo sąlygų, kuriomis nuolat žvejojate.

Plačiausias įvairių šėrykliu pasirinkimas, išsirinkite internete arba užsukite į mūsų parduotuves.

Metalinės

Šėrykla  82-DO Robinson yra spyruoklės formos, pasunkinta per vidurį, 15g svorio, juodos spalvos.

Kaina 0,70 €

    Metalinės

    Šėrykla su vamzdeliu Robinson 82-ZR

    Kaina 0,70 €

      Metodinės

      Šėrykla METHOD FEEDER, 2 X 30G ROBINSON 83-IF-030

      Kaina 2,00 €

        Metodinės

        Šėrykla METHOD FEEDER, 2 X 40G ROBINSON 83-IF-040

        Kaina 2,50 €

          Metodinės

          Šėrykla METHOD FEEDER, 2 X 50G ROBINSON 83-IF-050

          Kaina 2,70 €

            Metodinės

            Kokybiškos gumos jauko formatorius šėrykloms ROBINSON METHOD FEEDER,  83-K-IF-M01

            Kaina 1,20 €

              Feeder tipo

              Rtulio pavidalo šėryklos svoris sukoncentruotas jos apačioje padidina metimo nuotolį ir pagerina užmetimo tikslumą esant šoniniam vėjui. Metalinė, tinklinė, tvirta ir kokybiška  konstrukcija neleeidžia šėryklai deformuotis, o juoda neblizgi spalva nebaido žuvų žvejojant sekliame vandenyje

              Kaina 1,90 €

                Feeder tipo

                Žiedo pavidalo šėryklos svoris sukoncentruotas jos apačioje padidina užmetimo nuotolį ir pagerina jo tikslumą esant šoniniam vėjui. Šėrykla greitai užpildoma jauku, o tai ypač svarbu varžybų metu.

                Kaina 2,00 €

                  Šėryklos

                  Tolimo užmetimo šėrykla Phantom Dystans Mini raketa skirta kukuliams, sėkloms, skystų priedų granulėms. Jo metimo  nuotolis siekia apie 80 metrų.

                  Kaina 2,30 €

                    Šėryklos

                    Genlog Master Bullet. Kulkos jauko serija. Apvalios, juodos šeryklos su kulkos formos galine apkrova ir simetriškas tvirtinimas. Specialiai sukurtos šeryklos specialioms užduotims atlikti. Dėl savo unikalios konstrukcijos, šios šeryklos leidžia mesti ilgesnius atstumus daug tiksliau.

                    Kaina 2,20 €

                      Šėryklos

                      Genlog Master Bullet. Kulkos jauko serija. Apvalios, juodos šeryklos su kulkos formos galine apkrova ir simetriškas tvirtinimas. Specialiai sukurtos šeryklos specialioms užduotims atlikti. Dėl savo unikalios konstrukcijos, šios šeryklos leidžia mesti ilgesnius atstumus daug tiksliau.

                      Kaina 2,00 €

                        Šėryklos

                        Genlog Master Bullet. Kulkos jauko serija. Apvalios, juodos šeryklos su kulkos formos galine apkrova ir simetriškas tvirtinimas. Specialiai sukurtos šeryklos specialioms užduotims atlikti. Dėl savo unikalios konstrukcijos, šios šeryklos leidžia mesti ilgesnius atstumus daug tiksliau.

                        Kaina 2,15 €

                          Šėryklos

                          Genlog Master Bullet. Kulkos jauko serija. Apvalios, juodos šeryklos su kulkos formos galine apkrova ir simetriškas tvirtinimas. Specialiai sukurtos šeryklos specialioms užduotims atlikti. Dėl savo unikalios konstrukcijos, šios šeryklos leidžia mesti ilgesnius atstumus daug tiksliau.

                          Kaina 2,30 €

                            Šėryklos

                            Genlog Master Bullet. Kulkos jauko serija. Apvalios, juodos šeryklos su kulkos formos galine apkrova ir simetriškas tvirtinimas. Specialiai sukurtos šeryklos specialioms užduotims atlikti. Dėl savo unikalios konstrukcijos, šios šeryklos leidžia mesti ilgesnius atstumus daug tiksliau.

                            Kaina 2,80 €

                              Šėryklos

                              Šėrykla Genlog Wire Cage Feeder Metalinė-atidaroma iš abiejų pusių. Tiksli, pagaminta iš juodos nerūdijančios plieno vielos. Feeder su švino apkrova. Dėl plonos vielos šeryklos turinys greitai išleidžiamas į vandenį, greitai suviliojant žuvis. Centrinis spaustukas padeda atlikti tikslesnius metimus. Ideali šerykla, naudojama varžybų metu.

                              Kaina 2,00 €

                                Šėryklos

                                Šėrykla Genlog Wire Cage Feeder Metalinė-atidaroma iš abiejų pusių. Tiksli, pagaminta iš juodos nerūdijančios plieno vielos. Feeder su švino apkrova. Dėl plonos vielos šeryklos turinys greitai išleidžiamas į vandenį, greitai suviliojant žuvis. Centrinis spaustukas padeda atlikti tikslesnius metimus. Ideali šerykla, naudojama varžybų metu.

                                Kaina 2,30 €

                                  Šėryklos

                                  Plastikinė jauko šerykla. Apvalus vienpusis uždarytas krepšelis su praleidžiama sistema. Jos vienpusė uždara konstrukcija leidžia lėčiau žuvims maitintis pagamintu pašaru.

                                  Kaina 1,90 €

                                    Šėryklos

                                    Šėrykla Genlog WINDOW FEEDER NET 22mm Tamsiai ruda plastikinė šerykla su gruntu. Apvalus, languotas pašaro krepšelis, skirtas ilgiems metimams. Jo konstrukcija leidžia optimaliai, bet vis tiek lėčiau išgauti pašarą iš feeder šeryklos.

                                    Kaina 2,00 €

                                      Šėryklos

                                      Šėrykla Genlog Set In-line Feeder Wing 28mm tai Juoda plastikinė šerykla pašarui. Atviras krepšys su pralaidžia sistema, o pašaras dedamas ant plokščio plataus dugno, dėl kurio  maitinumas vyksta geriau, laikosi dugne. Iš dalies pastatyta jo konstrukcija lėčiau ištraukia pašarą iš šeryklos. Supakuota į dvi dalis.

                                      Kaina 4,30 €

                                        Šėryklos

                                        Šerykla Prowess SPOD LARGE didelė šerykla paprastu dizainu su pelekais. Šerykla užtikrina tikslumą bet kokioje situacijoje ir bet kokiu oru.

                                        Kaina 5,80 €

                                          Šėryklos

                                          Genlog Master Bullet. Kulkos jauko serija. Apvalios, juodos šeryklos su kulkos formos galine apkrova ir simetriškas tvirtinimas. Specialiai sukurtos šeryklos specialioms užduotims atlikti. Dėl savo unikalios konstrukcijos, šios šeryklos leidžia mesti ilgesnius atstumus daug tiksliau.

                                          Kaina 2,60 €

                                            Šėryklos

                                            Šėrykla Technocarp Feeder „Small“ serija yra mažos šėryklos - su kompaktišku krepšeliu. Dėl mažo dydžio jos turi minimalų vėjo pasipriešinimo, puikų srovės stabilumą ir gerą nepastovumą.

                                            Kaina 1,60 €

                                              Šėryklos

                                              Šėrykla Technocarp Feeder Medium 33x40mm Atviro tipo vidutinio dydžio šėrykla, lovelio užmetimo diapazonas ir tikslumas yra didesnis. Dėl, ant šios šėryklos, esančių antgalių jį galima naudoti vandens telkiniuose su srove.

                                              Kaina 1,50 €

                                                Šėryklos

                                                Šėrykla Technocarp Feeder „Large“ turi didžiausią serijos feeder pajėgumą. Tokie matmenys leidžia vienu metimu į žvejybos vietą pristatyti pakankamą kiekį jauko.

                                                Kaina 1,60 €

                                                  Šėryklos

                                                  Šėryklų sistemėlė Technocarp "METHOD - TECHNO" 35-60g Labiausiai paplitusi metodo tiektuvo forma, kurios svorio centras yra griežtai išilgai tiekimo ašies.

                                                  Kaina 5,90 €

                                                    Šėryklos

                                                    Šėryklų sistemėlė Technocarp Method Flat XL 40-80g talpa yra beveik dvigubai didesnė. Jie taip pat pasižymi puikiomis skrydžio savybėmis ir lengvu pašarų pakrovimu naudojant „Flat XL“

                                                    Kaina 5,90 €

                                                      Šėryklos

                                                      Šėryklų sistemėlė Technocarp Method Flat XL 40-80g talpa yra beveik dvigubai didesnė. Jie taip pat pasižymi puikiomis skrydžio savybėmis ir lengvu pašarų pakrovimu naudojant „Flat XL“

                                                      Kaina 5,90 €

                                                        Šėryklos

                                                        Šėrykla Technocarp Method Classik Flat 30-70g yra pati populiariausia ir ieškomiausia plokščiųjų šėryklų asortimente. Šios šėryklos pasižymi puikiu skrydžio rezultatu dėl puikios aerodinamikos ir kompaktiškos formos.

                                                        Kaina 5,80 €

                                                          Šėryklos

                                                          Šėrykla - Raketa masalui Marlin 15 - 17cm Vidutinio ir didelio dydžio.

                                                          Kaina 7,50 €

                                                            Šėryklos

                                                            Šėrykla Marlin Uždara kvadratinė krepšelis su dugnu

                                                            Kaina 0,90 €

                                                              Metodinės

                                                              Storos ir minkštos gumos jauko formatorius  "method" šėrykloms. Suformuoja tvirtą jauko porciją ant šeryklos, taip supresuotas jaukas gali atlaikyti tolimus metimus nesuiręs. Tinkamas M dydžio šėrykloms.

                                                              Kaina 4,50 €

                                                                Metodinės

                                                                Kokybiškas guminis jauko formatorius šėrykloms ROBINSON METHOD FEEDER,  83-IF-M01

                                                                Kaina 1,60 €

                                                                  Feeder tipo

                                                                  Platus šėryklų asortimentas vis populiarėjančiam vadinamajam "Feeder" metodui. Yra skirtingų svorių.

                                                                  Kaina 4,00 €

                                                                    Feeder tipo

                                                                    Platus šėryklų asortimentas vis populiarėjančiam vadinamajam "Feeder" metodui. Yra skirtingų svorių.

                                                                    Kaina 4,50 €

                                                                      Feeder tipo

                                                                      Platus šėryklų asortimentas vis populiarėjančiam vadinamajam "Feeder" metodui. Yra skirtingų svorių.

                                                                      Kaina 5,00 €

                                                                        Feeder tipo

                                                                        Platus šėryklų asortimentas vis populiarėjančiam vadinamajam "Feeder" metodui. Yra skirtingų svorių.

                                                                        Kaina 5,00 €

                                                                          Feeder tipo

                                                                          Modelis: kulka;

                                                                          Dydis: M;

                                                                          Svoris [g]: 30;

                                                                          Skersmuo [mm]: 33.

                                                                          Kaina 2,70 €

                                                                            Feeder tipo

                                                                            Modelis: kulka;

                                                                            Dydis: M;

                                                                            Svoris [g]: 40;

                                                                            Skersmuo [mm]: 33.

                                                                            Kaina 2,80 €

                                                                              Feeder tipo

                                                                              Modelis: kulka;

                                                                              Dydis: M;

                                                                              Svoris [g]: 50

                                                                              Kaina 2,90 €

                                                                                Feeder tipo

                                                                                Šėryklų serija, skirta žvejybai vidutiniais atstumais. Šėryklos forma ir dizainas leidžia labai tiksliai ir taikliai ją užmesti. Ypač vėjuotu oru tai palengvina tikslų užmetimą. Visa šėrykla pagaminta iš aukštos kokybės medžiagų, o išorinėje dalyje yra nepastebimų, tamsiai pilkų miltelinių dažų atspalvių.

                                                                                Kaina 2,40 €

                                                                                  Feeder tipo

                                                                                  Šėryklų serija, skirta žvejybai vidutiniais atstumais. Šėryklos forma ir dizainas leidžia labai tiksliai ir taikliai ją užmesti. Ypač vėjuotu oru tai palengvina tikslų užmetimą. Visa šėrykla pagaminta iš aukštos kokybės medžiagų, o išorinėje dalyje yra nepastebimų, tamsiai pilkų miltelinių dažų atspalvių.

                                                                                  Kaina 2,60 €

                                                                                    Feeder tipo

                                                                                    Platus šėryklų asortimentas vis populiarėjančiam vadinamajam "Feeder" metodui. Yra skirtingų svorių. Šias šėryklas galima įsigyti ir su forma. Platus svorių asortimentas leidžia pasirinkti šėryklas visoms žvejybos sąlygoms.

                                                                                    Kaina 1,80 €

                                                                                      Feeder tipo

                                                                                      Plastmasinė šėrykla su sparneliais, atviru dugnu, naudojama žvejojant su feeder'iu. Feeder šėryklos gale įmontuotas suktukas tinka gaudant įvairiomis sistemomis, skirtingais žūklės būdais. Feeder šėrykla turi sparnelius, kurie padeda greičiau pakelti ją nuo dugno iki vandens paviršiaus. Papildomai įmontuotas svoris palengvina žvejybą upėje, nes srovė neverčia šėryklėlės.

                                                                                      Kaina 1,70 €

                                                                                        Metalinės

                                                                                        Šėryklų serija, skirta žvejybai ilgesniais atstumais. Šėryklos forma ir vieta leidžia tiksliai, ir tolimai užmesti. Šėrykla pagaminta iš aukštos kokybės medžiagų.

                                                                                        Kaina 2,70 €

                                                                                          Metodinės

                                                                                          Šėrykla Carpex Method Feeder, M dydis, 2 vnt.

                                                                                          Kaina 3,00 €

                                                                                            Metodinės

                                                                                            Šėryklos forma Carpex Method Feeder, L dydis

                                                                                            Kaina 5,50 €

                                                                                              Plastikinės

                                                                                              Šėryklos iš lanksčios ir tuo pačiu tvirtos medžiagos. Feeder SOFT išsiskiria dviem ypatingomis savybėmis. Pirma, didelės 9 x 5 milimetrų skylės leidžia greičiau išleisti jauko mišinį. Dėl to meškeriotojas turi galimybę greičiau prisijaukinti žuvį. Antra, šėryklą iš lanksčios, pažeidimams atsparios medžiagos lengviau nuimti nuo kabliukų. Pasukimas buvo nuolat įmontuotas, kad būtų sumažinta galimo susipainiojimo rizika, o permatoma medžiaga sumažina šėryklos matomumą vandenyje. Galimi S, M ir L dydžiai, sveria nuo 20 iki 50 gramų.

                                                                                              Kaina 2,00 €

                                                                                                Metalinės

                                                                                                Mėgstantiems žvejoti su dugnine meškere sunkesniais įtaisais nuo dugno, siūlome būtent šią prekę. "Robinson" apima itin platų šėryklių pasirinkimą. Todėl tikrai rasite tinkamo modelio šėryklą dugninei žvejybai. Individualūs šėryklų modeliai buvo sukurti remiantis ilgamete mūsų konsultantų, puikių meškeriotojų, patirtimi.

                                                                                                Kaina 1,00 €

                                                                                                  Prekių katalogas

                                                                                                  Moderniai ir tiksliai pagamintos šėryklos jaukui. Aukštos kokybės pasukamas ir nuimamas šėryklos dugnas leidžia pasiekti geresnių rezultatų stovinčiame vandenyje. Šėryklos matmenys: 3 x 3 x 5 cm.

                                                                                                  Kaina 2,00 €

                                                                                                    Filtruoti pagal

                                                                                                    Kategorijos
                                                                                                    Kaina
                                                                                                    Gamintojai
                                                                                                    Daugiau Mažiau
                                                                                                    Svoris, g
                                                                                                    Daugiau Mažiau
                                                                                                    Filtruoti

                                                                                                    Tęsdami naršymą šioje svetainėje, Jūs sutinkate su svetainės privatumo politika