Kibimo indikatoriai

Tiesą sakant, nė vienas žvejas, žvejojantis dugninės žvejybos metodais, negali išsiversti be kibimo signalizatoriaus, nes beveik visi įrankiai, skirti šiam žvejybos būdui, turi turėti vienokį ar kitokį kibimo signalizatorių parodantį žuvies kibimus. Signalizatoriai skirstomi į vizualinius ir garsinius, jie yra mechaniniai...

Tiesą sakant, nė vienas žvejas, žvejojantis dugninės žvejybos metodais, negali išsiversti be kibimo signalizatoriaus, nes beveik visi įrankiai, skirti šiam žvejybos būdui, turi turėti vienokį ar kitokį kibimo signalizatorių parodantį žuvies kibimus. Signalizatoriai skirstomi į vizualinius ir garsinius, jie yra mechaniniai arba elektroniniai. Seniausias garsinis kibimo signalizatorius yra žvejybinis vapelis, kuris, seniau, buvo labai populiarus, pstaruoju metu varpelį, kaip siganalizatorių, daugiausia naudoja senosios kartos (pesijinio amžiaus) žvejai kurie nekeičia tradicijų. Bėgant metams ir tobulėjant žvejybos technikoms ir pramonei  atsirado daugybė modernių šiuolaikinių signalizatorių kurie yra labai jautrūs ir puikiai fiksuoja žuvies kibimus.

Vizualinius kibimo signalizatorius galima suskirstyti į 3 grupes:

  • pakabukai - tai yra cilindro ar ovalios kūno formos iš plastmasės ar kieto putplasčio pagaminti, ant meškerės valo pakabinami signalizatoriai, kurių viršuje yra specialus spaustukas išlaikantis šį signalizatorių ant valo (pakirtimo metu lengavai „paleidžia“ valą), jo apačioje gali būti pasunkinimas ar keletas jų (jie gali būti nuimami) ir auselė ar kilpa papildomiesms svareliams sumontuoti. Papildomų svarelių pagalba galima sureguliuoti meškerės valo įtempimo laipsnį, kai žvejojama tam tikromis sąlygomis (pvz., žvejojant iš valties srovėje). Prie meškerės stovelio ar kuoliuko tvirtinami virvelėmis arba specialiu tvirtinimu su metaline, specifine, grandinėle. Dėl šių signalizatoriaus universalumo, plačių naudojimo galimybių ir mažos kainos jie yra vieni populiariausių tarp vizualinių signalizatorių, tačiau vėjuotu oru gali elgtis nestabiliai, variantai su grandinėlėmis pasižymi geresniu jautrumu ir stabilumu. „Pakabuko“ pranašumas yra tas, kad jo pagalba lengvai fiksuojami net silpni, neaktyvios žuvies kibimai.
  • beždžionės – tai supaprastintas svingo variantas kuris nereikalauja būti komplektuojamas su elektroniniu kibimo signalizatoriumi, jis sudarytas iš cilindrinės ar ovalios formos kūno kuris atlieka svarelio vaidmenį, gali būti plastmasinis ar iš kieto putplasčio ar panašios medžiagos ir strypelio su didele metaline kilpa jos paskirtis pritvirtinti (pakabinti) šio tipo signalizatorių ant mešerės žiedo. Kitame signalizatoriaus gale yra išardoma metalinė kilpa arba specialus spaustukas signalizatoriaus fiksacijai ant valo. Populiaresnis variantas yra signalizatorius su spaustuku, nes jis lengvai „paleidžia“ valą pakirtimo metu. Privalumas - geresnis stabilumas esant vėjuotam orui, mažiau klaidingų kibimo parodymų. Dėl šių signalizatorių universalumo, plačių panaudojimo galimybių ir mažos kainos jie taip pat yra vieni populiariausių tarp vizualinių signalizatorių.
  • svingai - labiausiai paplitę vizualiniai kibimo signalizatoriai mūsų dienomis, jie dažniausiai yra komplektuojami su elektroniniais  kibimo signalizatoriais.  Apjungia  aukščiau minėtų signalizatorių gerasias savybes ir papildo jas naujomis.  Dizainas gana paprastas, jį sudaro strypas ir plastikinis korpusas su spaustuku valui ir ertme žvejo švieselei patalpinti, spaustuko konstrukcija labai įvairi, jo kokybė ir savybės tiesiogiai priklauso nuo įrenginio kainos. Yra  svingai su LED šviesele integruota į palstmasinį korpusą ir specialia  LED švieselės maitinimo jungtimi, kuri jungiama į specialų elektrononio signalizatoriaus lizdą esantį jo korpuso apatinėje dalyje. Svarelis esantis ant metalinio strypo lengvai salankioja per visą jo ilgį, taip kontroliuojamas meškerės valo įtempimo laipsnis,  toks reguliavimas yra labai patogus, kai kurie svingųcmodeliai yra su spyruoklėmis, kurios kompensuoja slankiojančio svarelio svorio trūkumą kai žvejojama stiprioje srovėje. Tvirtinamas ant kuoliuko, stovelio ar stovo specialų laikiklį prisukant srieginiu laikikliu ar elektriniu kibimo signalizatoriumi.

Garsiniai kibimo signalizatoriai skirstomi į mechaninius ir elektroninius:

  • mechaniniai garsiniai signalizatoriai yra įvairūs varpeliai ir specialūs barškučiai kurių yra  įvairių dydžiu ir formų, jie gali būti viengubi ar dvigubi, tvirtinami metalinio žnyplinio  ar plastikinio prisukamo laikiklio pagalba, plastikinis prisukamas laikiklis gali turėti žvejo švieselės tvirtinimo lizdą. Šis signalizatorius skleidžia garsą įvykus mechaninėms virbracijoms žuvies kibimo metu. Pagrindinis trųkumas – nefiksuoja atsargių, neaktyvios žuvies prisilietimų prie masalo.
  • elektroniniai kibimo signalizatoriai - šiuolaikinė labai išvystytų technologijų era žvejui gali pasiūlyti įvairių elektroninių kibimo signalizatorių, investicija be abejo atsiperka, nes jie žymiai supaprastina ir palengvina  žvejo, žvejojančio dugniniais metodais gyvenimą. Su jų pagalba galite sužinoti apie kibimą net nematydami savo meškerių, garsinis signalas akimirksniu pasieks net ir užsnūdusį žveją, leis greitai  sureaguoti, o tai labai svarbu žvejojant karpio, kuris lengvai gali įtraukti žvejybinę meškerė vandenin. Apskritai vieni pliusai. Svarbiausia nepamiršti apie elementarią abipusę pagarbą ir jei žvejojate su kaimynais, nustatykite visiems priimtiną garsą ir toną.

Svarbiausia į ką turite atkreipti dėmesį, kai renkatės elektroninį kibimo signalizatorių -  tai jo apsauga nuo išorinės drėgmės ir vandens patekimo į vidų, įsitikinkite, kad visos korpuso dalys yra sandarios, o prietaiso plokštė užpilta specialia sandarinančia medžiaga apsaugančia nuo vandens patekimo ant darbinių elektronikos detalių.  

Antras svarbus momentas - energijos taupymas. Šis parametras žymiai padidina naudojimo patogumą, nes daug maloniau nusipirkti signalizatorius žvejybai, kuriems nereikia dažnai keisti maitinimo elementų. Daugelis žvejų, pirkdami  elektroninius kibimo signalizatorius, paprastai ignoruoja šį punktą, dėl labai greitai sunaudotų maitinimo elementų  kaina viršys sumą, išleistą pačiam įrenginiui įsigyti.

Priedai - rimti gamintojai neapsiriboja vien elektroninių kibimo signalizatorių gamyba. Jie taip pat gamina jiems skirtus specialius dėklus, kurie apsaugo prietaisą gabenamą tiesiai ant stovelių ar skersinių ir tai, savo ruožtu, leidžia žymiai sutaupyti laiko, paruošiant prielaistą darbui.

Naudojimo komfortiškumas - prieš pasirinkdami elektroninį kibimo siganalizatorių, turite atsižvelgti ne tik į jo fizinius parametrus, bet ir į savo. Ką tai reiškia? Faktas yra tas, kad prietaisų  kompaktiškumas, kurio siekia gamintojai, be abejo, yra gerai, tačiau dėl to dažnai aukojama  ergonomika. Taigi, jei jūsų įrankiai pakankamai galingi ir jūs pats esate “didelis žmogus“ gali būti nepatogu valdyti kai kuriuos, ypač mažus, prietaisus net kambario sąlygomis, nekalbant jau apie valdymą žūklės metu.

Nūdieną yra gaminami elektroniniai mini signalizatoriai kurie savo išore labai panašūs į skambučius - barškučius, tačiau aprūpinti maitinimo elementu ir, įvykus mechaninei vibracijai,- kibimui, - generuoja elektroninį garsą ir spalvinį signalą, kai kas juos vadina hibridiniais.

Vaizualinių ir elektroninių kibimo signalizatorių  sąveika: prieš nusprendžiant kokį elektroninį signalizatorių verta įsigyti, reikėtų atsiminti, kad vizualiniai ir elektroniniai prietaisai yra labiausiai veiksmingi ir subalansuoti kai veikia  komplekte.  Reikia suprasti, kad elektroniniai kibimo signalizatoriai  duoda gerus signalus jei žuvis masalą  tempia nuo kranto, o jei atvirkščiai? Ką daryti, jei valas atsipalaiduoja ir pakimba, o žuvis masalą tempia link kranto? Ir štai tada į pagalbą ateina vizualinis kibimo signalizavimo įtaisas su pasunkinimu, jis patempia valą atgal ir taip suaktyvina elektroninį kibimo signalizatorių, kuris apie kibimą praneša garsu, dažniasusia su elektroniniais kibimo signalizatoriais naudojami svingai, jie įmontuojami tarp ritės ir elektroninio kibimo signalizatoriaus.

Plačiausias įvairių kibimo signalizatorių spektras, išsirinkite reikiamus internetu arba atvykite į mūsų parduotuves.

Elektroniniai signalizatoriai

Greito nuėmimo adapteris elektriniam kibimo signalizatoriui

Kaina 3,50 €

    Švytuoklės, pakabukai ir skambučiai

    Žvejybinis skambutis-barškutis su fluoroscenciniu tvirtinimo mechanizmu ir ertme žvejo švieselei tvirtinti

    Kaina 0,50 €

      Elektroniniai signalizatoriai

      Kibimo El. signalizatorius G1 Carp alarm. Puikus „Prowess" GI Carp alarm signalizatorius  lydės jus visose dugninės žvejybos sesijose. Reguliuojamas garsumas ir tonas  yra standartinė jungtis kibimo indikatoriaus (svingo) indikatoriaus lemputei. Mažas priedas: maitinimo elementas yra komplekte!

      Kaina 10,90 €

        Kibimo indikatoriai

        Prowess  „Scorpium“ yra puikūs kibimo signalizatoriai, labai paprasti naudoti ir kompaktiški, jie idealus kompanionas visiems karpių žvejams norintiems galingo kibimo signalizavimo už priimtiną kainą!

        Kaina 87,90 €

          Kibimo indikatoriai

          Paprastumas ir efektyvumas! Signalizatorių komplektas Crystal 4+1+1 RF692 su perimetro signalizacija turi visas karpių žvejybai reikalingas funkcijas.

          Kaina 157,00 €

            Kibimo indikatoriai

            Paprastumas ir efektyvumas! Signalizatorių komplektas Crystal 3+1+1 RF692 su perimetro signalizacija turi visas karpių žvejybai reikalingas funkcijas.

            Kaina 139,00 €

              Kibimo indikatoriai

              Paprastumas ir efektyvumas! Signalizatorių komplektas Crystal 4+1 RF692 turi visas karpių žvejybai reikalingas funkcijas.

              Kaina 135,00 €

                Kibimo indikatoriai

                Paprastumas ir efektyvumas! Signalizatorių komplektas Crystal 3+1 RF692 turi visas karpių žvejybai reikalingas funkcijas.

                Kaina 115,00 €

                  Kibimo indikatoriai

                  Paprastumas ir efektyvumas! Kibimo signalizatorių rinkinys „Prowess INSEDIA“ turi visas karpių žvejybai reikalingas funkcijas, "Prowess INSEDIA" yra vienas kompaktiškiausių belaidžių kibimo signalizatorių rinkoje pasižymintis itin geru kainos ir kokybės santykiu, todėl tai puikus pasirinkimas kiekvienam.

                  Kaina 133,00 €

                    Kibimo indikatoriai

                    Paprastumas ir efektyvumas! Kibimo signalizatorių rinkinys „Prowess INSEDIA“ turi visas karpių žvejybai reikalingas funkcijas, "Prowess INSEDIA" yra vienas kompaktiškiausių belaidžių kibimo signalizatorių rinkoje pasižymintis itin geru kainos ir kokybės santykiu, todėl tai puikus pasirinkimas kiekvienam.

                    Kaina 143,00 €
                      4 spalvos

                      Švytuoklės, pakabukai ir skambučiai

                      Kibimo indikatorius "Prowess W-Hanger" vizualinis indikatorius su 15cm ilgio grandinėle.

                      Kaina 10,90 €

                        Švytuoklės, pakabukai ir skambučiai

                        Užsukamas skambutis tvirtinasi prie meškerės galūnės, žuvies kibimo momentu leidžia garsą. Yra vieta pritvirtinti švieselę.

                        Kaina 0,50 €

                          Švytuoklės, pakabukai ir skambučiai

                          Vienoje pakuotėje yra 2 kibimo signalizatoriai ir 2 fosforo kapsulės. Nuimamas, užsegamas kibimo indikatorius yra iš skaidraus plastiko. Taip galite tiksliai ir aiškiai matyti fosforo kapsules tamsoje, bei nesunkiai suprasti kada žuvys susidomėjo jauku. Galima naudoti ir dieninei ar naktinei žvejybai. Signalizatoriuose fosforo kapsules galite keisti pagal poreikį, todėl tai puiki ir ilgaamžė investicija į patogesnę žvejybos patirtį.

                          Kaina 3,00 €

                            Švytuoklės, pakabukai ir skambučiai

                            Vienoje pakuotėje yra 2 kibimo signalizatoriai. Galite aiškiai matyti fosforo kapsules tamsoje, todėl nesunku suprasti kada žuvys susidomėjo jauku. Galima naudoti ir dieninei ar naktinei žvejybai. Signalizatoriuose fosforo kapsules galite keisti pagal poreikį, todėl tai puiki ir ilgaamžė investicija į patogesnę žvejybos patirtį.

                            Kaina 1,30 €

                              Švytuoklės, pakabukai ir skambučiai

                              Fluorescencinis kibimo signalizatorius Horváth, KT0053 yra tuščiaviduris viduje, todėl į jį galite įdėti papildomo svorio. Vienoje pakuotėje yra 2, vidutinio dydžio fluorescenciniai kibimo signalizatoriai. Pagamintas iš fluorescencinio molio. Apšviestas kelioms sekundėms tamsoje, matosi ilgai. Medžiaga atspari UV ir chemikalams.

                              Kaina 1,20 €

                                Švytuoklės, pakabukai ir skambučiai

                                Fluorescencinis kibimo signalizatorius Horváth, KT0005 yra tuščiaviduris viduje, todėl į jį galite įdėti papildomo svorio. Vienoje pakuotėje yra 2 fluorescenciniai kibimo signalizatoriai. Pagaminti iš fluorescencinio molio. Apšviesti kelioms sekundėms tamsoje, matosi ilgai. Medžiaga atspari UV ir chemikalams.

                                Kaina 1,30 €

                                  Švytuoklės, pakabukai ir skambučiai

                                  Skambutis yra itin naudinga žvejybos įrangos dalis kiekvienam meškeriotojui, žvejojančiam naktį. Dvigubas metalinis žvejybos skambutis su galimybe pritvirtinti prie meškerės. Skambutis tvirtinamas ant meškerės galiuko naudojant specialų plastikinį užveržimo mechanizmą.

                                  Kaina 0,50 €

                                    Švytuoklės, pakabukai ir skambučiai

                                    Skambutis yra itin naudinga žvejybos įrangos dalis kiekvienam meškeriotojui, žvejojančiam naktį. Dvigubas metalinis žvejybos skambutis su galimybe pritvirtinti prie meškerės. Skambutis tvirtinamas ant meškerės galiuko naudojant specialų plastikinį užveržimo mechanizmą.

                                    Kaina 0,50 €

                                      Elektroniniai signalizatoriai

                                      Kibimo signalizatorių rinkinys "Prowess EXCELIA RS" yra vieni kokybiškiausių ir geriausių rinkoje padėsiančių indikuoti kibimą prieonių! Jie turi visas karpių žūklei reikalingas funkcijas. 6 padėčių garsumo reguliavimas, įskaitant tylųjį režimą. 6 lygių tonų valdymas su labiausiai pageidaujamais dažniais. Kibimo signalizatoriai taip pat turi 6 jautrumo lygius.

                                      Kaina 190,00 €
                                        4 spalvos

                                        Švieselės

                                        "Zeox Stiff Lumi" – jautrus mechaninis kibimo indikatorius (svingeris), skirtas karpių žūklei su reguliuojamu valo įtempimu. Įtempimas reguliuojamas judant judančią apkrovą išilgai strypo. Jame yra kištukas, skirtas prijungti prie elektroninio signalizatoriaus, kurio dėka svingeris užsidega kimbant. Jame taip pat yra jungtis, skirta pritvirtinti prie strypo. Tvirtas šarnyrinis dizainas beveik visiškai pašalina vėjo siūbavimą ir tuo pačiu leidžia pamatyti pačius atsargiausius kibimus. Galimos 4 spalvos.

                                        Kaina 7,90 €

                                          Elektroniniai signalizatoriai

                                          Reguliuojamo garsumo ir jautrumo elektrinis signalizatorius. Elektroninis kibimo signalizatorius yra maitinamas AAA baterijomis. Perkant šį elektrinį kibimo signalizatorių vertėtų kartu įsigyti ir lazdą į kurią jį būtų galima įsukti.

                                          Kaina 9,90 €

                                            Švieselės

                                            Švieselė Robinson 3x25 mm (2 vnt.)

                                            Kaina 0,40 €

                                              Švieselės

                                              Švieselė Robinson 4,5x0,8x3,5 (2 vnt.)

                                              Kaina 0,60 €

                                                Švieselės

                                                Švieselė  Robinson 4,5x39mm (2vnt) 

                                                Kaina 0,40 €

                                                  Kibimo indikatoriai

                                                  Paprastumas ir efektyvumas! Kibimo signalizatorius „Prowess EXCELIA“ turi visas karpių žvejybai reikalingas funkcijas.

                                                  Kaina 159,00 €

                                                    Kibimo indikatoriai

                                                    Paprastumas ir efektyvumas! Kibimo signalizatorius „Prowess EXCELIA“  4+1  turi visas karpių žvejybai reikalingas funkcijas.

                                                    Kaina 199,00 €

                                                      Kibimo indikatoriai

                                                      Prowess  „Scorpium“ 4+1 yra kibimo signalizatorių esmė, labai paprasta naudoti ir kompaktiška, jie bus idealus kompanionas visiems karpių žvejams, norintiems galingo aliarmo už nedidelį biudžetą!

                                                      Kaina 99,90 €
                                                        Kibimo signalizatorių komplektas CRYSTAL BLACK 4+1+1
                                                        Šiuo metu neturime

                                                        Kibimo indikatoriai

                                                        Paprastumas ir efektyvumas! Signalizatorių komplektas Crystal 4+1+1 RF692 su perimetro signalizacija turi visas karpių žvejybai reikalingas funkcijas.

                                                        Kaina 162,00 €
                                                          Kibimo signalizatorių komplektas CRYSTAL BLACK 4+1
                                                          Šiuo metu neturime

                                                          Kibimo indikatoriai

                                                          Paprastumas ir efektyvumas! Signalizatorių komplektas Crystal 4+1 RF692 turi visas karpių žvejybai reikalingas funkcijas.

                                                          Kaina 139,00 €
                                                            Kibimo signalizatorių komplektas CRYSTAL BLACK 3+1
                                                            Šiuo metu neturime

                                                            Kibimo indikatoriai

                                                            Paprastumas ir efektyvumas! Signalizatorių komplektas Crystal 3+1 RF692 turi visas karpių žvejybai reikalingas funkcijas.

                                                            Kaina 119,00 €
                                                              Kibimo signalizatorių komplektas CRYSTAL BLACK 3+1+1
                                                              Šiuo metu neturime

                                                              Kibimo indikatoriai

                                                              Paprastumas ir efektyvumas! Signalizatorių komplektas Crystal 3+1+1 RF692 su perimetro signalizacija turi visas karpių žvejybai reikalingas funkcijas.

                                                              Kaina 143,00 €

                                                                Kibimo indikatoriai

                                                                Paprastumas ir efektyvumas! Kibimo signalizatorių rinkinys „Prowess INSEDIA“ turi visas karpių žvejybai reikalingas funkcijas, "Prowess INSEDIA" yra vienas kompaktiškiausių belaidžių kibimo signalizatorių rinkoje pasižymintis itin geru kainos ir kokybės santykiu, todėl tai puikus pasirinkimas kiekvienam.

                                                                Kaina 167,00 €

                                                                  Kibimo indikatoriai

                                                                  Paprastumas ir efektyvumas! Kibimo signalizatorių rinkinys „Prowess INSEDIA“ turi visas karpių žvejybai reikalingas funkcijas, "Prowess INSEDIA" yra vienas kompaktiškiausių belaidžių kibimo signalizatorių rinkoje pasižymintis itin geru kainos ir kokybės santykiu, todėl tai puikus pasirinkimas kiekvienam.

                                                                  Kaina 179,00 €

                                                                    Elektroniniai signalizatoriai

                                                                    Kibimo signalizatorių rinkinys "Prowess EXCELIA RS" yra vieni kokybiškiausių ir geriausių rinkoje padėsiančių indikuoti kibimą prieonių! Jie turi visas karpių žūklei reikalingas funkcijas. 6 padėčių garsumo reguliavimas, įskaitant tylųjį režimą. 6 lygių tonų valdymas su labiausiai pageidaujamais dažniais. Kibimo signalizatoriai taip pat turi 6 jautrumo lygius.

                                                                    Kaina 210,00 €

                                                                      Filtruoti pagal

                                                                      Kategorijos
                                                                      Kaina
                                                                      Gamintojai
                                                                      Daugiau Mažiau
                                                                      Filtruoti